Ihanat Elämä uusiksi -naiset

Kun haluat remontoida elämäsi hyväksy, pyydä ja etsi kaikki mahdollinen tuki. Sano ääneen: ”Ihmiset, rakkaat, nyt menee kaikki uusiksi. En pysty siihen ilman teitä.” Jos olet vuosia, kenties vuosikymmeniä, toiminut tietyllä tavalla, kohtaat melko varmasti haasteita. Kuten kaikki laihduttamisessa epäonnistuneet tai onnistuneet tietävät, laihdutuskuureilla ei pitkälle pötkitä. Muutamat kärsimyksellä ja nälällä karistetut kilot tulevat innolla ja nopeasti takaisin. Ainut keino onnistua, on tehdä pysyvä elämänmuutos, jonka kanssa tietää voivansa elää vuosia eteenpäin.

Minulla on ilo tänäkin vuonna valmentaa Kg-lehden Elämä Uusiksi -kilpailijoita heidän elämänmuutoksessaan. Tänä vuonna mukana ovat Miia, Maija, Sari, Suvi ja Satu – kaikki upeita, kauniita naisia. Heidät valittiin lukuisten hakijoiden joukosta. Kun tapasin heidät, päätös oli tehty: vanhat elintavat saavat jäädä ja uusi elämä odottaa. Kuntovalmentaja auttaa saavuttamaan fyysiset ja minä henkiset tavoitteet. Oman haasteensa ja tsempin tuo julkisuus: tavoite on sanottu ääneen kaikille lehden lukijoille.

Tavoite tuo paineita ja nostaa kysymyksiä: miten joku onnistuu ja saavuttaa tavoitteensa? Joku väsähtää alkumetreillä, joku jossain matkan varrella. Valmennukseni kulmakivi onkin tavoitteiden käsitteleminen. Aloitimme helposta: numerot ja mitat ovat matematiikkaa ja matkan edetessä etenemme syvemmälle. Mitä muuta? Miltä näytän ja mitä tunnen, kun olen tavoitteessasi? Kenen vuoksi teen kaiken tämän? Itseni. Hyvä! Aina, kun voin itse hyvin, niin bonuksena myös ihmiset ympärilläni voivat hyvin.

Hienoin hetki valmennuksessa on, kun huomaan miten naiset löytävät voiman sisältään. Vaikka saisimme kaiken mahdollisen tuen, mutta emme itse ole valmiita muutokseen, muutosta ei tapahdu. Itsensä kohtaaminen vaatii rehellisyyttä. Olenko valmis tähän? Haluanko sitä? Mistä voin luopua? Mitä haluan elämääni enemmän?

Kun lähdemme muuttamaan vuosien saatossa muotoutuneita tapojamme, meissä herää luopumisen tuska, jopa vastustus. Koemme aitoja menettämisen tunteita jo siitä ajatuksesta, että luopuisimme jokailtaisesta jäätelökulhollisesta, suklaalevystä tai päiväkahviviineristä. On hyvä tietää, että ennen kuin voi luopua jostain, on mietittävä jotain uutta tilalle, jotain parempaa. Näin opetamme mielellemme uusia temppuja eikä sen tarvitse kapinoida henkensä edestä.

Mitenkäs sitten se kuntoilu? Koska sitä ehtisi? Varsinkin naisilla on tapana pitää kaikki toisille antamansa lupaukset. Vaikka yömyöhään pakerretaan, että saadaan homma hoidettua. Miten sitten itselle annetut lupaukset? Helposti oma jumppa saa jäädä, kun on muuta kiirettä. Mikä saa pettämään itselle annetut lupaukset? Etkö ole sen arvoinen?

Ihanat Elämä uusiksi -naiset todella tietävät olevansa sen arvoisia ja olen heistä pakahduttavan ylpeä. Lue Miian, Maijan, Sarin, Suvin ja Sadun valmennuksista ja matkasta uudeksi naiseksi täältä tai uusimmasta Kg-lehdestä 2/2013.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *